App store optimalisatie (ASO) is het beter vindbaar maken van mobiele applicaties in de verschillende app stores. ASO is een vorm van optimalisatie waarbij wordt gekeken naar zaken als app trefwoorden, titels en beschrijvingen van apps. Dit alles draagt weer bij aan de positie van de app op de verschillende hitlijsten van de app stores.

Apps hoger in de zoekresultaten krijgen

Zoals hierboven omschreven is ASO het nieuwe SEO. Door nieuwe veranderingen in Apple’s iOS 6, maakt Apple het complexer om een app hoger in de zoekresultaten te krijgen. De vernieuwde zoekfunctie in Apple’s iOS 6 maakt namelijk gebruik van ‘Card-style’ results pages’ in plaats ‘lists pages’, zoals voorheen het geval was.

Door deze nieuwe manier van zoeken en het weergeven van apps, wordt het app ontwikkelaars moeilijker gemaakt om apps vindbaar te maken voor potentiële klanten. Voor game app ontwikkelaars geldt dit in het bijzonder. Dit heeft alles te maken met het hoge aantal games dat per dag uitkomt. De enige echte oplossing voor app ontwikkelaars om in te spelen op dit probleem is het vinden en gebruiken van de juiste combinatie van zoekwoorden, welke voor een hogere positie kunnen zorgen.

Het ontdekken van de juiste combinatie van zoekwoorden

Het ontdekken van de juiste combinatie van zoekwoorden is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Dat is de reden waarom diensten als SearchMan, en AppStore HQ’s MobileDevHQ steeds populairder worden onder app ontwikkelaars. Ook kunnen analytische programma’s en andere tools, zoals die van Distimo of App Annie, gebruikt worden. Met het gebruik van de juiste programma’s kunnen app ontwikkelaars en marketeers erachter komen welke zoekwoorden combinaties wel of niet werken.

Meer weten over App Store Optimalisatie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden, jouw doelen en beantwoorden we al je vraagstuken rondom App Store Optimalisatie.